Nieuws Actueel

C1000 Oldenzaal omgebouwd tot Jumbo: ‘Allemaal onder de gele douche’

Van onze redactie 29 mei 2015

C1000 oldenzaal lars smook

En dat wordt even wennen. Voor het personeel, voor de klanten en voor Björn Kuipers natuurlijk. „Toch denk ik niet dat het emotioneel gaat worden, ik ben er wel klaar mee. We zijn er op voorbereid, weten het al een hele tijd. Ruim drie jaar geleden hebben we een gigantische verbouwing gehad en ik had natuurlijk nooit verwacht dat alles, écht alles, er straks weer uit gaat. Kapitaalvernietiging, dat klopt ja. Maar ja, het zij zo. Wij, Marlies, ik en ons team kijken alleen naar de toekomst.”

ToppersNa komende zondag is de deur voor tweeënhalve week op slot. Vrij snel na de sluiting vertrekt Kuipers met zo’n 115 ‘man’ personeel naar de Amsterdam Arena. Het bijwonen van het concert van de Toppers is de overgang naar een nieuw begin, dat meteen de volgende ochtend begint. „Dan stappen we weer in de bus, maar dan vertrekken we naar Veghel, waar het hoofdkantoor van Jumbo is gevestigd. Om gezamenlijk onder de gele douche te gaan, zoals ze dat bij Jumbo noemen.”

PrijsverschilJa, Kuipers geeft het toe. „Ik ben geschrokken van het prijsverschil tussen Jumbo en C1000. Wij hadden onze acties, bijvoorbeeld de ‘euroacties’, maar de Jumbo spreekt gewoon uit dat ze de goedkoopste zijn, het grootste assortiment hebben en dat de consument altijd centraal staat.”

VernieuwingIn de nieuwe supermarkt kunnen boodschappen straks ook gescand worden, hetgeen tijdwinst oplevert bij de kassa’s. „Wat normale kassa’s betreft gaan we van acht reguliere naar vijf, maar daarnaast hebben we nog drie scankassa’s.”

Wie de nieuwe Jumbo binnenloopt, komt op een groot versplein met groente, fruit, brood en vlees. „En bijvoorbeeld ook een kaashoek met vers gesneden kaas.” De broodafdeling verhuist ook naar de andere kant. Op de plek naast de balie waar nu nog het brood van bakker Roeland Huiskes wordt verkocht, komt een bloemenhoek.

Pickup-pointOver ruim een maand wordt Jumbo Kuipers ook ‘pickup-point’ voor boodschappen die via internet en app te bestellen zijn. De boodschappen zijn dan af te halen aan de kant van de Eschstraat.

Hoewel de winkel aan de Deken Scholtenstraat ruim twee weken dicht gaat, is Kuipers niet bang dat het hem klanten gaat kosten. „Omdat de mensen weten dat ons team hetzelfde blijft. Het wordt dus een stukje her- en erkenning. Mensen kiezen voor de formule, maar ook voor de medewerkers en de service die ze gewend zijn. Daarom denk ik dat straks één plus één drie is”, aldus de eigenaar.