Nieuws Actueel

Café Binnenhof in Enschede heropend door oud-eigenaar

Van onze redactie 4 december 2014

Destijds nam Van Goethem afscheid en verhuurde hij het pand voor vijf jaar aan bierbrouwer Grolsch. Hij zocht en vond in Richard Hekkert en later Benno Sievers nieuwe uitbaters.

Contract GrolschEen succesvol vervolg bleef echter uit, voor Grolsch reden het contract met Louis van Goethem niet te verlengen. Voor hem zat er toen maar één ding op: zelf weer beginnen. Het pand aan de Walstraat is namelijk nog steeds van hem.

Andere uitbaterDaarmee is het verleden afgesloten. Binnenhof was en is weer het café van Louis van Goethem. Hij is ook niet van plan het etablissement weer even vlot te trekken om het daarna zo snel mogelijk over te doen aan een andere uitbater. „De komende jaren sta ik hier”, zegt hij vol overtuiging. „Ik merk dat mensen behoefte hebben aan een gezellige plek om naar toe te gaan. En dat vinden ze hier. Een klein café, waar je zelfs in je eentje aan de bar kunt gaan zitten zonder dat je je verloren voelt. Enschede heeft vooral veel grote cafés, voor jong publiek. Hier maken we nog een praatje met de bezoeker, word je nog echt gezien.”BorreluurtjeOude tijden moeten herleven. In het geval van Binnenhof betekent dat, dat je er straks op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag weer om vier uur kunt binnenlopen voor het ‘borreluurtje’. Op maandag en dinsdag is het café niet meer open.

RookruimteVan Goethem heeft weinig veranderd aan de inrichting van het café. Wel heeft hij een rookruimte gerealiseerd, met veel glas. „Zo hebben mensen nog het gevoel dat ze bij het café horen.”

Foto: Charel van Tendeloo