Nieuws Actueel

Café Kremer in Vroomshoop dartsmekka van Oost-Nederland

Van onze redactie 19 mei 2015

Kremer toma tudor

Dick en Marijke Kremer krijgen lof en hulde van alle dartsfans: hun café aan de Julianastraat geeft darters ruim baan. Niet alleen door de kroeg op dinsdag open te stellen voor trainingen, maar ook voor de gastvrijheid op de maandagavonden als er competitie wordt gespeeld en op andere momenten voor diverse toernooien.

Voedingsbodem voor prestatiesDie gastvrijheid wordt gewaardeerd. Het is een voedingsbodem voor prestaties. Het jeugdteam van Kremer komt uit in de landelijke competitie, terwijl de dartsclub ook een team heeft in de Superleague. Bovendien doen teams van Kremer het vaak uitstekend in de competities van de Darts Vereniging Oost-Nederland (DVO).

„Het geheim van dit succes is onze saamhorigheid”, vindt captain Stefan Zandbergen van Kremer 2 Darten bij Kremer is ook een sociaal gebeuren. Kijk bijvoorbeeld naar Kremer 3 dat is gedegradeerd. Daar wordt nog steeds gelachen, al vinden de spelers het natuurlijk wel jammer. Want we willen wel presteren.” BakermatCafé Kremer. Een ouderwets bruine kroeg, waar LP hoezen het plafond sieren. En waar dartbanen een deel van het interieur vormen. Het café is de bakermat van de dartsport in de regio. Café Kremer is een kraamkamer van dartstalent. En de cafébaas? Dick Kremer dart ook, in Kremer 1 uiteraard, dat in de middenmoot is geëindigd van de derde divisie.

Foto: Café Kremer (Toma Tudor)