Nieuws Actueel

Cafetaria Trio scoort na veertig jaar nog steeds met gehaktbal

Van onze redactie 14 januari 2015

Martin Postma en zijn vrouw Hermien openden veertig jaar geleden het cafetaria. Tegenwoordig werkt Martin vooral op de achtergrond, heeft zoon Hans zijn entree in het bedrijf gemaakt en is er nog één medewerker meer in dienst. De eigenaren hebben in het verleden meerdere aanbiedingen gekregen om het bedrijf te verkopen, maar deze zijn keer op keer afgeslagen.

Trio-gehaktbal

Trio is meer dan een doorsnee cafetaria. Met name de gehaktballenproductie van het bedrijf springt in het oog. Deze worden in de ruimtes achter de zaak gedraaid en vormen een groothandel die nog steeds groeit. Er staat een machine waar vijf dagen in de week negenhonderd ballen per uur uitkomen. De ballen worden snel afgekoeld en verdwijnen in de diepvries of worden op verzoek warm verkocht. Het geheime recept is alleen bij Martin, Hermien en Hans bekend.

Voor de Trio-bal worden speciale basiskruiden gemaakt en aangeleverd. Op drie locaties elders, onder meer in Duitsland, worden andere kruiden weggehaald. Van Bolletje krijgt Trio zakken vol beschuitkruimels. „Een basisrecept ligt in de kluis. De rest weten alleen wij drieën. We hebben het recept de afgelopen jaren steeds verfijnd”, stellen Martin en Hermien Postma.

Foto: Martin, Hermien en zoon Hans Postma in hun cafetaria aan de Wooldriksweg. (Marieke Bakker)