Nieuws Actueel

Camping de Molenhof in Reutum viert 50-jarig bestaan: 'Pa en ma zouden trots zijn geweest'

Van onze redactie 4 juni 2015

Molenhof lars smook

Sinds circa twintig jaar runnen Gerbert (48) en zijn zus Stefanie (46) het bedrijf. Dat doen zij samen met hun echtgenoten: Gerberts vrouw Gine (49) en Stefanies man Ewald Meenderink (45).

Vooruitstrevend„Hoe haal je het in je hoofd een camping te beginnen?”, vraagt Gerbert zich af als hij zich probeert te verplaatsen in zijn ouders. „Het fenomeen camping bestond al wel in het westen van het land, maar hier? Mijn ouders Siny en Gerard waren dus heel vooruitstrevend.” Een vetpot is het in die jaren niet. „Mijn ouders hadden het krap, maar ze leefden geen duur leven. Rond het jaar 1970 werd het buitenzwembad geopend. Dat was een publiekstrekker. Daarna nam de camping een grote vlucht. Er kwamen wat hectares grond bij en de welvaart nam toe.” En daarmee ook het aantal bezoekers.

StacaravansDie komen dan allang niet meer allemaal met een tent; velen zetten een stacaravan neer, om langer te kunnen blijven. „Rond 1990 stonden hier 350 stacaravans. Maar daar wilden wij, als nieuwe eigenaren, na verloop van tijd van af. De delen op de camping waar stacaravans stonden, werden op zichzelf staande woonwijken. Dat wilden we niet meer.”

OnderscheidenZijn ouders, inmiddels beiden overleden, leven dan nog. „Nadat we bekendmaakten te stoppen met de stacaravans, was er al snel een reeks opzeggingen van eigenaren. Dat scheelde nogal wat inkomsten op jaarbasis”, zegt Gerbert. Hij lacht: „Dat heeft mijn ouders wel kopzorgen bezorgd, hoor. Maar we hebben doorgezet. Je moet je onderscheiden als ondernemer. Wij hebben gekozen voor toeristische plaatsen voor tenten, caravans en campers. Daarvan hebben we er nu vijfhonderd.” De reserveringen stromen ook dit jaar weer gestaag binnen.

Begrip in de regioCamping de Molenhof is anno 2015 een begrip in de regio. Zo mag de vijfsterrengezinscamping zich tooien met de titel ANWB Best Erkende Camping 2015. Het is niet de eerste onderscheiding. „Die predikaten zijn mooi, maar vormen geen doel op zich. Ik denk dat gasten ons waarderen omdat wij oog hebben voor trends. Je moet als eigenaar bijblijven, weten wat er speelt. Zo bieden wij al drie jaar lang gratis wifi aan op de camping, terwijl je daar elders misschien een tientje voor moet betalen. Verder proberen we ieder jaar te verrassen. Of gasten dat van ons verlangen? Weet ik niet, vinden we zelf mooi. Het geeft een enorme kick om plannen te maken en die na na een jaar verwezenlijkt te zien.”

VernieuwingVoor aanvang van dit seizoen zijn een nieuw restaurant, een nieuwe snackbar en overdekte speelplaats gebouwd en ook is er een terras aangelegd. Niet veel jaren geleden werd het ongeveer 25 jaar oude binnenbad vervangen door een nieuw bad. Een volgend project dient zich al aan: het oude horecagebouw wordt vervangen door een wasserette en toiletten. Dat moet nog dit jaar gebeuren. Gerbert kan niet wachten tot het klaar is. Of de uitbreidingen dan achter de rug zijn? Gerbert: „Weet je? Twintig jaar geleden zei ik: als elke gast op zijn campingplek naar kabel-tv kan kijken, zijn we klaar. Nu heb je hier overal wifi. De tijd haalt je in.”Zijn ouders zouden hun ogen niet geloven als ze de camping nu konden zien. Gerbert weet het zeker: „Pa en ma zouden trots zijn geweest.”

Foto: vlnr. Ewald Meenderink, Stefanie Meenderink, Gerbert Kleijsen en Gine Kleijsen. (Lars Smook)