Nieuws Actueel

Campings in de Reggestreek goed voorbereid op nieuw seizoen

Van onze redactie 4 mei 2015

De Goolne Ketn Lenneke Lingmont

Alle drie hebben ze dan ook al boekingen binnen voor deze twee weken, maar volgeboekt zijn ze nog niet. „Dat komt omdat veel mensen het weer afwachten of pas rond Hemelvaartsdag en Pinksteren op pad gaan”, legt Martine Hoekjen van Noetselerberg uit. „Het is nog niet super druk, maar voor Hemelvaart zijn we aardig volgeboekt”, bevestigt Anja van der Velde van De Goolne Ket’n de woorden van Hoekjen.

AnimatieWaar bij De Noetselerberg het animatieteam al een volledig programma draait in de meivakantie, daar is dat niet het geval bij de Holterberg en De Goolne Ket’n. In Holten moeten ze rekening houden met de dodenherdenking van vandaag. Om die reden mag dit recreatiebedrijf sowieso geen activiteiten houden. Het zit in een zogenoemd afgesloten gebied. „Wel zijn alle faciliteiten te gebruiken”, vertelt eigenaar Willy Veneklaas. In Rijssen gebruiken ze het hele seizoen geen recreatieteam. „We zijn een kleinere camping. De meeste gasten komen hier ook puur voor de rust.”

WifiVeneklaas is in Holten de laatste puntjes op de ‘i’ aan het zetten om alles gereed te krijgen voor het volledige campingseizoen. „Over twee weken hebben we wifi over de hele camping. De gast anno 2015 wil dat en je wilt graag in z’n behoeftes voorzien.” Ook op De Noetselerberg beseffen ze dat ze voortdurend moeten verbeteren. Zo is er sinds vorig jaar een interactief speeltoestel voor kinderen. „Dat hoort ook een beetje bij het ondernemen en het is leuk om te doen”, verduidelijkt Hoekjen.

OmgevingAlle drie de campings profiteren van de natuurrijke omgeving waarin ze zich bevinden. „Als je hier de camping afloopt ben je al bijna op de Sallandse Heuvelrug. Bezoekers kiezen toch eerst voor de regio en de streek, waarna ze vervolgens kijken welke camping ze leuk lijkt”, aldus Veneklaas.

ZomerWaar de meivakantie het startsein is voor het campingseizoen, daar is de zomervakantie de grote vis. Dat betekent dat alle campings daar al op voorbereid zijn.

Foto: Camping De Goolne Ket'n Rijssen (Lenneke Lingmont)