Nieuws Actueel

Canhav nu echt live

Rik Nizet 26 februari 2014

Eind november verspreidde Canhav, de online marktplaats voor zakelijk ruilen, een filmpje op social media waarin zij ondernemers opriepen om zich in te schrijven. Bij een minimum van 448 deelnemers zou Canhav de lucht in gaan, omdat bij dat aantal 100.000 mogelijke matches mogelijk zijn. Het benodigde aantal deelnemers is behaald. Inmiddels is Canhav officieel gelanceerd en ‘het grote ruilen’ begonnen. Lees ook:Voorvechters van de ruilhandel

Tot nu toe hebben ruim 1.000 ondernemers zich ingeschreven op Canhav, variërend van designers, boekhouders en juristen, tot aannemers, kledingwinkels en filmmakers. Het ledenbestand van Canhav is een dwarsdoorsnede van ondernemend Nederland. Er is zelfs een lactatiekundige en een ballonartiest te vinden. Kortom, voor ieder wat wils. Medeoprichter Frenkel Schönfeld: "Het geeft aan dat veel ondernemers de voordelen van zakelijk ruilen inzien en behoefte hebben aan een plek om dit soort deals te kunnen vinden."

Online matchingHet idee achter Canhav is simpel. Een designer die een juridisch probleem heeft kan zijn advocaat ook betalen met het ontwerpen van diens website. Daarmee besparen beide partijen geld. Maar een bedrijf vinden om mee te ruilen kan in de praktijk best lastig zijn. Canhav biedt hiervoor de oplossing. "Door middel van online matching willen wij ondernemers aan elkaar koppelen, als een soort datingsite voor bedrijven”, aldus Schönfeld.

CanhavCanhav faciliteert het actief op zoek gaan naar een barter deal: zowel het vinden van een dienst (can) of product (have) als het afspreken van de ruil. Bezoekers kunnen vrijblijvend browsen door het aanbod, of gericht zoeken naar een dienst of product. Canhav is gratis te gebruiken en toegankelijk voor iedereen. Inschrijven hoeft pas zodra je contact wilt leggen met een andere ondernemer.