Nieuws Actueel

Carlijn Bröring freelancer van het jaar: Dit is een mooie springplank

Rik Nizet 9 april 2015

Springen freelancer 335

Goed nieuws voor zowel ZZP'ers als de mensen met voedselintolerantie of –allergie! De Minister-President Mark Rutte heeft de Freelancer of the Year Award uitgereikt aan Carlijn Bröring, oprichtster van Foodless.nl, het online medium voor mensen met een voedselintolerantie of -allergie. Op haar site staan verschillende recepten, recensies van restaurants en glutenvrije producten.

De vakjury oordeelde dat Carlijn met haar blog gedreven vanuit haar persoonlijke verhaal een heldere doelgroep aanspreekt en een bijdrage levert aan een groeiend vraagstuk in de maatschappij.Het idee voor haar site Foodless.nl is ontstaan omdat vaak gedacht wordt dat het hebben van voedselallergieën, -intoleranties of andere eetgewoontes echt een drama is. "Ik weet uit ervaring dat het goed te doen is en wil dat graag."

FOTY AwardsDe winst van de FOTY Award betekent veel voor de toekomst van Foodless. "Het is een ontzettende eer om deze prijs te winnen. Ik ben blij dat het idee van Foodless.nl erkend wordt en dat ik hierdoor nog meer mensen met een voedselallergie of –intolerantie kan helpen. Dit is pas het begin. Ik zie deze award als een mooie springplank voor een fantastische zakelijke toekomst", aldus Carlijn.

Wat ga je nu als eerste doen?"Ik kijk ontzettend uit naar het eerste Foodless-kookboek met veel nieuwe recepten voor mensen met een voedselallergie", vertelt Carlijn.

In totaal deden bijna 10.000 ZZP'ers mee aan de wedstrijd. De Freelancer of the Year Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste freelancer of zelfstandige zonder personeel. Met 100 finalisten was het een flinke strijd maar toch kwam Carlijn als winnares uit de bus.

Carlijn mag zich nu een jaar lang Freelancer of the Year noemen.