Nieuws Actueel

CARROT Weather brengt het weer met humor

Van onze redactie 21 maart 2015

Image 4818217

Grailr LLC, de maker van CARROT Weather heeft een reputatie hoog te houden. Het bedrijf kwam al eerder met apps in de CARROT-lijn. Zo is er een to-do-app, een wekker, een calorie-app en een fitnessapp. Al die apps hebben een ding gemeen: ze geven informatie op een hilarische manier. Zo lijkt de wekker een gewone alarmapp. Maar als het ding afgaat, moet de gebruiker allerlei taakjes uitvoeren om hem stil te krijgen. De fitnessapp scheldt de gebruiker uit, net zo lang tot het streefgewicht is gehaald.

De weerapp is helemaal gemaakt in de lijn van de andere CARROT-apps. De makers hebben allerlei grappen en grollen in de weerberichten verwerkt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de temperatuur op de maan bij te houden, of die in Springfield, de woonplaats van The Simpsons. Het commentaar bij de weerberichten zijn soms hilarisch.

Simpel De lay-out van CARROT Weather is simpel met grote iconen en frisse kleuren. De iconen zullen veel gebruikers verrassen. Zo is er eentje met vliegende haaien. Die krijg je te zien als er een tornado wordt verwacht. Het icoon met pinguïns betekent dat er sneeuw op komst is.

Overigens zijn de weersvoorspellingen van CARROT Weather net zo accuraat als die van andere apps. CARROT Weather is er alleen voor iOS en kost 2,99 dollar.