Nieuws Actueel

Cashen met T-shirts rampvlucht MH17

Bram de Vrind 23 juli 2014

Terwijl Nederland rouwt om de slachtoffers van de vliegramp, casht webshop Zazzle.com met de verkoop van T-shirts van MH17. Op sociale media wordt met walging gereageerd.

Lees ook:Oplichtingspraktijken vlucht MH17Facebookfraude vliegtuigrampTOESPRAAK: Volledige speech Frans Timmermans OPROEP: 'Meneer Poetin, breng mijn kinderen naar huis'VIDEO: Videofootage vliegtuigcrashRUTTE: Gitzwarte zomerdagRAMPPLEK: Lijken op daken, in tuinenNIEUWS: Vliegtuigcrash OekraïneMH17: Volledige passagierslijstKAART: Vliegroute MH17

Een T-shirt met de opdruk 'MH17 YOU ARE NOT FORGOTTEN' is te bestellen voor 18,95 dollar via de website. Je kunt ook kofferlabels aanschaffen met de tekst 'PRAY FOR MH17': 11,95 dollar. Voor twee tientjes extra ($31,95) koop je een shirt dat de afkeer laat blijken van de Russische president Vladimir Poetin: 'PUT IN PRISON'.

Zieke geestenTwitteraars reageren met afschuw op de shirts. 'Zieke geesten', 'lijkenpikkerij' en 'braakneigingen', klinkt het. "Ethiek is ook onderdeel van #marketing", schrijft twitteraar Jack le Doux.