Nieuws Actueel

Catharina Ziekenhuis nodigt in 1967 overleden man uit voor gesprek

Van onze redactie 23 december 2014

Hij werd gevraagd om op donderdag 29 januari 2015 om 10.15 uur samen met zijn zoon naar de afdeling Medische Psychologie te komen, voor een kennismakingsgesprek. De familieleden moesten diep nadenken voordat ze begrepen aan wie de brief gericht was. Want wat wil het geval? Johannes van Oirschot leeft niet meer.

Geboortedatum 1 februari 1913 Al jaren niet meer: na een ongeval met de vuilniswagen is Johannes van Oirschot in 1967 overleden. Op de brief zelf staat zijn geboortedatum vermeld: 1 februari 1913. Áls de goede man nog zou leven, dan was hij inmiddels 101 jaar oud geweest: eerder een overgrootvader dan de vader van een jonge zoon. De geboortedatum heeft echter geen belletje doen rinkelen bij het ziekenhuis; de brief is gewoon ondertekend en verstuurd.

'Dagelijks veel brieven te verwerken' De secretaresse van de afdeling Klinische Psychologie stond maandag verbaasd te kijken toen ze op de bewuste brief en de afspraak werd gewezen. "Waarschijnlijk is er een foutieve datum ingevuld en toen kwamen de naam en adres van de eerder genoemde man eruit. Omdat we dagelijks veel brieven met een uitnodiging tot een kennismakingsgesprek moeten verwerken, heb ik de brief niet nagekeken. Anders was de geboortedatum bovenaan de brief me waarschijnlijk wel opgevallen", aldus de afdelingssecretaresse.

Excuses ziekenhuis Op verzoek van de familie Van Oirschot is de afspraak inmiddels - om begrijpelijke redenen - geannuleerd. Het ziekenhuis gaat nu uitzoeken wie er eigenlijk wél op de bewuste datum en tijd op het kennismakingsgesprek moet komen.

De familie krijgt de welgemeende excuses van het Catharina Ziekenhuis aangeboden.