Nieuws Actueel

CDA en D66 nemen Opstelten op de korrel

Van onze redactie 14 januari 2015

Buma noemde het onacceptabel dat een wetsvoorstel om van jihadisten sneller de nationaliteit af te nemen ,,al sinds oktober op het bureau van de minister ligt''. Ook een vorig jaar augustus aangekondigd voorstel om de nationaliteit zonder rechterlijke veroordeling af te kunnen nemen, ligt nog altijd niet bij de Tweede Kamer, aldus Buma.

Tandeloze papieren tijger​Pechtold zei dat het eerdere pakket maatregelen van Opstelten al snel een lege huls en een tandeloze papieren tijger is gebleken. Opstelten, die zondag nog pleitte voor meer tempo en 'een tandje erbij', staat daardoor met zijn mond vol tanden, zei Pechtold. ,,Een tandje erbij. Deze minister zit er al 4 jaar'', aldus een cynische Pechtold.

Oude prak CDA en D66 waren begin september ook al zeer kritisch over Opsteltens optreden in een debat over het actieprogramma van het kabinet tegen jihadisme. Buma noemde dat toen ,,chaotisch'' en ,,een minister van Justitie onwaardig''. Volgens Pechtold was Opstelten, toen op 4 september, ,,volstrekt onvoldoende voorbereid'' op het debat. Beide partijen verweten de VVD-minister toen dat hij niet meer doet dan een reeks van al bestaande maatregelen oppoetsen en dat veel actiepunten niet onderbouwd zijn. Pechtold sprak van ,,een opgewarmde oude prak''.