Nieuws Actueel

CDA wil opheldering over bonus voor NS-topman

Martijn Vervest 7 juli 2015

Ns wachten dauw 425

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) wil snel helderheid over de toestemming voor een bonus voor voormalig NS-topman Timo Huges. Er waren door het kabinet al nadere antwoorden over de kwestie beloofd, zegt hij, maar nu de NRC dinsdag bericht dat ook minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) akkoord zou zijn gegaan met de bonus, wil Omtzigt vaart achter die antwoorden en stuurt hij aanvullende Kamervragen.Lees ook:NS-topman in de foutFoutje... toch forse vertrekpremie NS-topman HugesBeerput ex-topman NS verder opengetrokken

Volgens eerdere berichten van Dijsselbloem had Huges zijn medewerkers zelf opdracht gegeven hem zijn bonus over 2014 uit te betalen. Maar de NRC zegt stukken te hebben waaruit blijkt dat de bonus van Huges was goedgekeurd door de raad van commissarissen van NS en daarna door het ministerie van Financiën.

Een woordvoerster van de bewindsman zei dinsdag dat het departement erbij blijft dat Huges opdracht had gegeven voordat er een akkoord over was. Huges vertrok in juni bij NS, nadat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd. De RvC deed dat omdat in het onderzoek naar de aanbesteding voor openbaar vervoer in Limburg onregelmatigheden waren opgedoken.