Nieuws Actueel

Cel geëist voor ontucht tijdens zwemles

Van onze redactie 15 april 2015

Image 4858583

V. werd eerder vrijgesproken van het plegen van ontucht met de kinderen van vier tot zes jaar tijdens de lessen in zwembad De Waterlelie in Aalsmeer in 2011. De rechtbank vond dat er onvoldoende bewijs voor was. Maar het OM is het hier niet mee eens. Behalve de celstraf wil het OM ook een beroepsverbod als zwemleraar voor V. ,,Deze verdachte mag, als het aan het OM ligt, nooit meer zwemles geven aan kinderen'', aldus de aanklager.

Volgens het OM heeft de man ook zijn stiefdochter in Uithoorn seksueel misbruikt in de jaren 1986 tot 1992. Volgens de aanklager ondervindt zij daar jaren later nog steeds de gevolgen van. Hij is volgens het OM ,,manipulatief en berekenend te werk te gegaan, door te doen alsof het een spelletje was, door te spreken van ons geheimpje, en te benadrukken dat moeder het niet hoefde te weten.''

De zaak kwam aan het rollen toen de vader van een meisje dat zwemles had gehad aangifte deed. Zijn dochter zou hebben verklaard dat de badmeester haar had betast onder haar zwemkleding.