Nieuws Actueel

Celstraffen voor vijandige overname motorclub (video)

Van onze redactie 13 februari 2015

5 anderen zijn vrijgesproken. Van hen is niet bewezen dat ze betrokken waren bij de afpersing en bedreiging, bepaalde de rechtbank in Den Haag vrijdag.

Territorium 20 tot 30 leden van Trailer Trash Travellers (TTT) waren op 11 januari 2013 onaangekondigd het clubhuis van Pegasus binnengevallen. Ze lieten daar weten dat zij vonden dat het clubhuis van Pegasus in het territorium van TTT viel. Ze stelden Pegasus voor de keuze: aansluiten bij TTT of hun clubhuis ,,af te laten fakkelen''.

Ander slot Pegasus weigerde, maar een week later nam TTT het clubhuis alsnog in. Dat zou TTT zo hebben besproken met de Hells Angels in Heiloo, kreeg de voorzitter van Pegasus te horen, toen hij bij het clubhuis kwam om de kachel te controleren. Op de deur van het clubhuis zat toen al een ander slot.

De rechters lieten vrijdag weten dat ze zwaar tillen aan deze manier van ,,landjepik''. Volgens de rechtbank had de actie maar 1 doel: het uitbreiden van het territorium van de Travellers in Zuid-Holland.

Hard aanpakken In totaal stonden 17 mensen terecht. Behalve de TTT-leden die werden verdacht van de vijandige overname, zijn anderen veroordeeld voor onder meer diefstal van een motor, overtreding van de Opiumwet, witwassen en het bezit van verboden wapens.

Politie en justitie proberen motorclubs die zich buiten de wet plaatsen, hard aan te pakken. Het gaat daarbij niet alleen om leden van de Trailer Trash Travellers, maar ook om 'outlaw motor gangs' als Hells Angels en Satudarah.