Nieuws Actueel

Centrummanagement Hengelo wil geen wijzigingen tijdens reconstructie Enschedesestraat

Van onze redactie 8 mei 2015

Enschedesestraat hoek beursstraat gemeentehengelo

Zolang daar onduidelijkheid over bestaat, wil de SCH niet dat er al bomen worden gekapt. De stichting heeft dan ook een bezwaarschrift tegen het afgeven van de kapvergunning ingediend. De zaak staat op woensdag 13 mei op de agenda van de commissie voor de bezwaarschriften.

Inritten bedrijvenHet centrummanagement wil bovendien de garantie dat er tijdens de uitvoering geen wijzigingen worden doorgevoerd, zoals de aanleg van inritten voor bedrijven.De gemeenteraad is inmiddels akkoord met het plan, maar de onzekerheden die de SCH signaleert schuilen in het feit dat de gemeente de uitvoering overlaat aan de aannemer. Die moet ook zelf zijn werkplan maken. Daarmee zijn de bereikbaarheid en de kostenefficiency het best gediend en is de aannemer het meest flexibel, aldus gemeentelijk projectleider Dick Dragt in de correspondentie die hij met de SCH heeft gevoerd.

Andere uitvoeringDat betekent dat er een andere uitvoering kan komen dan op de tekening staat. Zo zou er, door de aanwezigheid van ondergrondse kabels, leidingen en riolering, ‘een boom toch niet geplant worden’. „Of op een iets andere plaats waardoor er een parkeerplaats minder kan worden aangelegd.” Ook kan de wens van een bedrijf voor een inrit of parkeerplaats tot gevolg hebben dat de indeling iets afwijkt van het plan.

En daar wil het centrummanagement niets van weten. De SCH wil het bezwaarschrift intrekken als de gemeente garandeert dat het plan volgens papier wordt uitgevoerd, zonder wijzigingen.