Nieuws Actueel

CFO's blijven optimistisch

Rik Nizet 14 mei 2014

Financiële directeuren (cfo's) van grote bedrijven in Nederland zijn aanhoudend positief gestemd, zo blijkt uit een woensdag gepubliceerd kwartaalonderzoek van accountantskantoor Deloitte.

Ruim 4 op 10 cfo's zeggen optimistisch te zijn over de financiële vooruitzichten voor hun organisatie. In vergelijking met bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, waar 31 procent van de cfo's die mening is toegedaan, is Nederland een stuk positiever. Bijna 80 procent van de ondervraagde directeuren in ons land verwacht op dit moment een stijging van de kasstroom bij het eigen bedrijf.

OnzekerRuim 60 procent van de Nederlandse cfo's is wel nog altijd onzeker over de huidige economische situatie in het algemeen. Maar dit percentage daalt elk kwartaal, aldus Deloitte.

OptimismeEerder dit jaar meldde het accountantskantoor al dat het optimisme van de cfo's over de financiële vooruitzichten van hun bedrijven het hoogste niveau had bereikt sinds eind 2010.

Voor het onderzoek heeft Deloitte in totaal 32 financieel directeuren ondervraagd. De bedrijven die zij vertegenwoordigen, zijn gemiddeld goed voor een jaaromzet van ruim 2 miljard euro.