Nieuws Actueel

Charlie Hebdo vrijdagochtend in Nederlandse winkels

Van onze redactie 15 januari 2015

De bladen worden in de nacht van donderdag op vrijdag naar verschillende verkooppunten gedistribueerd en zijn dan op vrijdagochtend voor het publiek te koop.

Dat bevestigde de directeur van distributeur Audax donderdag. Hij wil geen uitlatingen doen over waar het tijdschrift te verkrijgen zal zijn. De partij wordt verdeeld over 60 tot 80 verkooppunten.

De eerste uitgave van Charlie Hebdo na de bloedige aanval op het redactiekantoor in Parijs zou donderdagochtend in Nederlandse kiosken en boekhandels te koop zijn, maar de bestelling werd niet geleverd. Inmiddels heeft Audax-directeur Eric Willems contact gehad met de drukkerij in Parijs waar hem 'flinke excuses' zijn aangeboden en de formele belofte dat de bladen donderdag in de loop van de dag op transport gaan naar Nederland. Het is nog niet duidelijk wat er misging met de levering donderdagochtend.

,,Erg spijtig, mensen hebben hier echt naar uitgekeken. We hebben er vannacht natuurlijk over gebeld met Parijs, maar het blijft onduidelijk waar de levering is gebleven. Andere bladen zijn wel gewoon binnengekomen. De Fransen hebben nadrukkelijk beloofd dat de levering alsnog komt.''