Nieuws Actueel

Chauffeur Mario D. boos weg bij proef monstertruck

Van onze redactie 20 november 2014

Volgens zijn advocaat was hij het niet eens met de technische uitvoering van de test. Uit solidariteit heeft advocaat Rob Oude Breuil vervolgens ook de testlocatie verlaten. Uiteindelijk voerde de politie de proeven zelf uit.

Technische discussie​Eind september reed Mario D. in Haaksbergen met zijn monstertruck in op het publiek. 3 mensen kwamen om het leven. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de toedracht. Onderdeel daarvan moeten testen zijn aan het voertuig dat is ondergebracht op het voormalige Navo-depot in Vriezenveen. Woensdag kwam Mario D. naar het depot om de monstertruck te starten en de testen van de politie uit te voeren. Volgens advocaat Oude Breuil ontstond er een ‘technische discussie’ waar D. en de politie niet uitkwamen. De raadsman wil niet veel concreter zijn.

Handleiding Hij zegt: „Mario vond dat de voorbereidingen niet juist waren om goed te kunnen testen”. Het Openbaar Ministerie wil enkel bevestigen dat de proeven zijn uitgevoerd en dat een politieman achter het stuur is gekropen. Volgens de advocaat was dat mogelijk omdat Mario D. een handleiding had geschreven over het starten van zijn monstertruck. Alleen een specialist zou daartoe in staat zijn. Over de uitkomsten van de proeven doet het OM geen uitspraken. Evenmin beantwoordt het de vraag of men alles heeft kunnen testen wat men van plan was. Advocaat Oude Breuil zegt dat het jammer is dat het zo is gelopen. Hij voelde zich na het vertrek van zijn cliënt verplicht ook weg te gaan. Ter plekke heeft hij geen autowrakken gezien. Daaruit valt op te maken dat er geen stunt werd nagedaan.