Nieuws Actueel

Checklist voor organiseren van duurzame evenementen

Van onze redactie 19 november 2014

De adviezen variëren van managementadviezen tot inkoopadvies en advies op gebied van energieverbruik, mobiliteit, personeel, catering en de op- en afbouw van een evenement. Daarnaast is er een vragenlijst in de checklist opgenomen, waarmee de organisatie inzicht krijgt in de eigen gegevens en indicatoren over hoe duurzaam het evenement op dit moment is.

De checklist is samengesteld in de afgelopen drie jaar. Na een nulmeting in 2012, zijn vorig jaar de nodige experimenten gehouden. Onder andere op het gebied van afvalscheiding, groene energie en mobiliteit. Alle kennis en ervaring is gebundeld in een definitieve checklist en wordt met heel Twente gedeeld.

Profiteren

,,Door het voortouw te nemen hebben we veel ervaring opgebouwd, door kennis te delen voorkom je valkuilen en kun je sneller ontwikkelen. Nu kan heel de regio gaan profiteren”, aldus Robert Zandstra, voorzitter van de Military Boekelo en één van de deelnemende partijen in de Stichting Duurzame Evenementen Twente. ,,Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de uitstraling van onze regio. Bezoekers moeten zeggen: dat doen ze goed in Twente!”

Foto: Wim Corduwener