Nieuws Actueel

Chinees zet Windows 98 op iPhone 6 Plus

Van onze redactie 10 november 2014

De programmeur deelde zijn prestatie op het technologieforum bbs.feng.com. Hij slaagde erin het 16 jaar oude besturingssysteem van Microsoft via de emulator iDOS op zijn iPhone 6 Plus te installeren. Een emulator is software waarmee een ander computersysteem kan worden nagebootst, in dit geval DOS. De installatie van Windows 98 lijkt op de Apple-smartphone vooral tot foutmeldingen te leiden.

The Telegraph merkt op dat het de laatste tijd een rage is om oude besturingssystemen op nieuwe gadgets te zetten. Zo is het een 16-jarige jongen gelukt het klassieke schietspel Doom en Windows 95 op zijn Android Wear-smartwatch te draaien. Een andere eigenaar van het slimme horloge haalde een vergelijkbaar kunstje uit: op zijn Android Wear-apparaat kun je games spelen voor de allereerste PlayStation.

Maar er is natuurlijk altijd baas boven baas. Beveiligingsexpert Michael Jordon kreeg Doom aan de praat op een Canon Pixma-printer. Hij deed dat om een beveiligingslek aan te tonen. Er was alleen één groot probleem: spelen zonder knoppen is behoorlijk lastig.