Nieuws Actueel

Chinese handelaren willen beursval stoppen

Van onze redactie 4 juli 2015

Image 5056018

De toezegging komt nadat maatregelen van de officiële beleidsmakers, zoals een renteverlaging en versoepeling van de regels voor kredietverlening, de afgelopen week onvoldoende zijn gebleken om de uitverkoop van aandelen te stoppen. Sommige analisten vrezen dat als het zo doorgaat dit uiteindelijk kan uitmonden in beurscrash.

De handelaren hebben afgesproken hun aandelenbelangen niet te zullen verkopen, zolang de graadmeter van de beurs in Sjanghai onder de 4500 punten staat. De index verloor vrijdag 5,8 procent tot 3684 punten.

Te weinig De neergang op de Chinese effectenbeurzen is ingetreden nadat Chinese aandelen het afgelopen jaar in waarde waren verdubbeld. In een verklaring stelt de groep dat er economisch gezien geen aanleiding is voor de neergang. ,,Het is daarom onze plicht om met verenigde krachten de markt te stabiliseren'', aldus de groep.

Analisten hebben inmiddels hun twijfels geuit of de actie vruchten zal afwerpen. 120 miljard yuan is volgens sommigen veel te weinig om effect te sorteren.