Nieuws Actueel

Chinese overheid doet Apple in de ban

Lotte Grimberg 6 augustus 2014

De Chinese overheid doet uit veiligheidsoverwegingen computers en tablets van Apple in de ban. Het is voor overheidsinstanties verboden om nog producten van Apple zoals een iPad of een MacBook aan te schaffen. Dat meldden ingewijden rond de Chinese overheid woensdag. China denkt dat Apple gegevens doorspeelt van gebruikers van hun apparaten.

CyberspionageHet is het zoveelste hoofdstuk in de escalerende spanning tussen China en Amerikaanse bedrijven. China verdenkt de Amerikanen onder meer van hacken en cyberspionage. De aantijgingen nemen een vlucht sinds klokkenluider Edward Snowden uit de school klapte over de spionageactiviteiten van de Amerikaanse NSA en de vermeende Amerikaanse beschuldigingen aan het adres van vijf Chinese militairen voor het stelen van geheime informatie.

GebruikEerder al meldde China dat het geen gebruik meer maakt van antivirussoftware van Symantec en Kaspersky, terwijl ook besturingsprogramma's van Microsoft werden geweerd. Smartphones van Apple vallen overigens buiten de restricties.