Nieuws Actueel

Chocolaterie Wenters in Winterswijk stopt mogelijk na verwoestende brand

Van onze redactie 18 december 2014

Het noodlot sloeg twee weken geleden toe voor Rina Meinen, eigenares van Chocolaterie Wenters in Winterswijk. Een brand richtte grote schade aan in haar winkel aan de Willinkstraat. Het pand is gesloten. Ze mag er wel in, maar het plafond is naar beneden gekomen doordat het drijfnat was geworden door het blussen. Vrijwel alles wat in de winkel stond, is verloren gegaan. Meinen was daar niet voor verzekerd.

Meinen opende haar winkel in Winterswijk half februari. „De nieuwe belettering zat net zes weken op de pui en ik had een goede maand november gedraaid. Beter dan normaal. Ik had een nieuwe, heel goede leverancier gevonden en ik was klaar voor december. Ik had veel chocolade in huis. Veel meer dan normaal.”BrandToen sloeg het noodlot toe: brand. Alle chocolade is weg en van het meubilair is het meeste onbruikbaar geworden. „De winkel is behoorlijk verwoest. Ik weet niet hoe het verder gaat, wat de eigenaar van het pand en de aannemer gaan doen. En hoe lang het duurt voor ik weer in de winkel terecht kan. Als ik er bijvoorbeeld over drie of vier maanden weer in kan, of direct na de zomer, is het eigenlijk niet de moeite om tijdelijk ergens anders verder te gaan.” Maar Rina Meinen twijfelt of ze überhaupt in Winterswijk terugkomt. „ Ik heb de laatste tijd zo veel tegenslag gehad dat ik het nu even niet zie zitten.”

Laatste chocolaatjesDeze woensdag stond Meinen nog wel met chocolade op de kerstmarkt in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. „Ik had beloofd dat ik daar zou komen en wilde het door laten gaan. Maar de chocolaatjes die ik daar heb verkocht, zijn voorlopig de laatste.”

Foto: Theo Kock