Nieuws Actueel

ChristenUnie en D66: politie weer onder Binnenlandse Zaken´

Van onze redactie 6 november 2014

Nu is het ministerie van Veiligheid en Justitie dat, maar dat is daardoor veel te machtig. Dat vinden ChristenUnie en D66. De verschuiving hoeft niet meteen, maar de volgende kabinetsformatie zou een goed moment zijn.

Lokaal bestuur Ook speelt juist het lokale bestuur een grote rol in de aansturing van politie en brandweer. ,,De minister van Binnenlandse Zaken is juist de hoeder van het belang van de decentrale overheden en een slagvaardig openbaar bestuur. De huidige situatie schaadt de positie van het lokale gezag in het veiligheids- en openbare orde domein”, zegt ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers.

Ook GroenLinks vindt dat de politie terug moet naar Binnenlandse Zaken. De partij wijst op de problemen bij de vorming van een Nationale Politie. Kamerlid Liesbeth van Tongeren vraagt zich hardop af of minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) ,,de juiste man is om de problemen op te lossen.'' Volgens haar is het beter om politie en justitie op verschillende ministeries onder te brengen.