Nieuws Actueel

'Cijferstroom houdt Wall Street in toom'

Van onze redactie 23 juli 2015

Image 5103708

Woensdag sloot de Dow-Jonesindex 0,4 procent in de min op 17.851,04 punten. Ook de S&P deed een stap terug. De brede graadmeter verloor 0,2 procent tot 2114,15 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde een min van 0,7 procent op 5171,77 punten.

Een handelaar wees op Apple als voorbeeld waarom de resultaten in het bedrijfsleven zo moeilijk in te schatten zijn. Het technologieconcern wist in het tweede kwartaal bijna twee keer zoveel winst te boeken als een jaar eerder. Het aandeel werd woensdag desondanks ruim 4 procent lager gezet omdat de verkoop van iPhones achterbleef bij de gemiddelde verwachting in de markt.

General Motors

Deze 'daverende donderdag' openden onder meer General Motors, Eli Lilly, 3M, Caterpillar en Dow Chemical hun boeken. Ook Comcast publiceerde cijfers. De eigenaar van filmstudio Universal profiteerde van het succes van dinosaurusfilm Jurassic World en zag daarmee zijn omzet sterker dan verwacht stijgen.

Na de slotbel volgen nog de cijferpresentaties van Amazon, Starbucks, AT&T en Visa. In totaal brengen 55 bedrijven met een notering in de S&P 500 donderdag hun cijfers naar buiten.

Texas Instruments

Woensdagavond openden onder meer chipfabrikanten Texas Instruments en Qualcomm de boeken. Laatstgenoemde kondigde een forse reorganisatie aan.

Beleggers krijgen ook overnamenieuws voorgeschoteld. Zorgverzekeraar Anthem is volgens ingewijden dichtbij een akkoord om branchegenoot Cigna over te nemen voor 48 miljard dollar.

Voorbeurs was er positief nieuws over de arbeidsmarkt in de VS. Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in 's werelds grootste economie is vorige week gezakt naar het laagste niveau in ruim veertig jaar.

EPA