Nieuws Actueel

Cijferstroom op Wall Street

Van onze redactie 22 oktober 2015

Image 5363371

Wall Street let ook op de toelichting door Mario Draghi op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Draghi gaf aan dat de centrale bank in december kijkt of zijn stimuleringsmaatregelen moeten worden uitgebreid.

Ook de macro-economische agenda is flink gevuld. Zo staan cijfers over de verkoop van woningen en een conjunctuurbarometer kort na de openingsbel op de rol. De markt hoopt daaruit een beter beeld te krijgen van de gezondheid van de economie. Voorbeurs bleek overigens al dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week licht is gestegen.

McDonald's

McDonald's opende de boeken over het derde kwartaal, waaruit viel op te maken dat de fastfoordketen meer omzet draaide dan verwacht. Veilingsite eBay verhoogde zijn winstprognose terwijl chemieconcern Dow Chemical een hogere winst haalde dan voorzien. Ook chipfabrikant Texas Instruments deed het beter dan verwacht. Al deze fondsen werden in de handel voorbeurs beloond met stevige winsten.

Verder brachten onder meer American Express, 3M, Caterpillar en luchtvaartbedrijven Southwest Airlines en United Airlines de kwartaalcijfers. Nabeurs staan die van Google, onder de vlag van de nieuwe holding Alphabet, en Microsoft op de agenda.

De Dow-Jonesindex eindigde woensdag 0,3 procent lager op 17.168,61 punten. De S&P 500-index daalde 0,6 procent tot 2018,94 punten, terwijl de Nasdaq 0,8 procent verloor tot 4840,12 punten.

EPA