Nieuws Actueel

Cisco geeft Nasdaq flinke oppepper

Van onze redactie 12 februari 2015

Halverwege de handelsdag stond de Dow-Jonesindex 0,5 procent hoger op 17.947 punten en steeg de S&P 500 0,8 procent tot 2084 punten. De Nasdaq won 1 procent tot 4846 punten en is daarmee nog maar 202 punten verwijderd van zijn 'all time high'.

De producent van netwerkapparatuur Cisco maakte woensdagavond na het slot op Wall Street bekend dat zijn winst in het afgelopen kwartaal met twee derde is gestegen. evenals de winst viel ook de omzet hoger uit dan analisten voorzagen. Het bedrijf stelde dat de omzet ook in het lopende kwartaal hoger zal zijn dan de huidige consensus onder analisten. Het aandeel stond 8,5 procent hoger.

Cheaptickets Expedia maakte een nog grotere koerssprong na de aankondiging dat het Orbitz Worldwide, het moederbedrijf van Cheaptickets en Ebookers, overneemt voor omgerekend 1,4 miljard euro. Expedia, bekend van onder meer Hotels.com en Trivago, steeg 16,6 procent, terwijl Orbitz bijna 22 procent won. Rivaal TripAdvisor profiteerde van het overnamenieuws met een winst van 24,6 procent.

American Express (min 6 procent) was daarentegen een opvallende daler. Het creditcardbedrijf kondigde aan na zestien jaar zijn samenwerking met warenhuisketen Costco Wholesale te willen beëindigen. Een klein half jaar geleden stopte American Express al de samenwerking met de Canadese tak van Costco, die vervolgens een nieuwe overeenkomst aanging met rivaal MasterCard (plus 2,4 procent).