Nieuws Actueel

Claim na 'fout' tijdens Miljoenenjacht

Bram de Vrind 13 oktober 2014

Een deelnemer aan het tv-programma Miljoenenjacht vindt dat hij onterecht werd uitgeschakeld en wil geld zien. Advocaat Peter Plasman probeert namens de man een regeling te treffen met Endemol en de Postcodeloterij, zo liet hij maandag weten. Mocht dat niet lukken, dan is de kans groot dat de rechter eraan te pas komt.

Kandidaat Semih werd uitgeschakeld met de finale in zicht, doordat een tegenstander eerder antwoordde op de vraag 'welke Nederlandse diva afgelopen maand was getrouwd op Ibiza'. Maar Patty Brard, het antwoord dat werd goedgekeurd, trouwde volgens Plasman niet op Ibiza, maar in Amstelveen.

FestiviteitenMochten de festiviteiten op Ibiza worden bedoeld waarmee het huwelijk werd gevierd, dan klopte de vraag ook niet, betoogt Plasman. Die festiviteiten vonden namelijk pas 4 uur na het moment waarop de vraag werd gesteld, plaats. Plasman heeft Endemol en de Postcodeloertij gevraagd de fout te erkennen, zodat bekeken kan worden wat de geleden schade is.

DoorspelenEndemol liet maandagochtend echter weten dat volgens het bedrijf "de beschuldiging ongegrond is omdat de vraag volstrekt helder was en omdat de spelregels zijn nageleefd''. Verder wil de producent niet op het verhaal van Plasman in gaan. De Postcodeloterij wil verder niet reageren op de zaak.

Het is niet de eerste zaak tegen het programma van Plasman; hij heeft ook een cliënt die in 2013 per ongeluk op een knop drukte waarmee hij een geldbedrag accepteerde en het spel beëindigde. Hij wilde doorspelen, maar dat mocht niet.