Nieuws Actueel

ClouduitTwente.nl speelt in op behoefte naar digitaal én veilig opslaan van bedrijfsinformatie

Van onze redactie 30 september 2015

Cloud uit Twente Emiel Muijderman

Sinds een maand werken de twee firma's samen onder de naam ClouduitTwente.nl. "En sinds dat bekend is, hebben we er elke week minimaal vier klanten bij gekregen", zegt Arjan Lucas (35).

Eén loketHij runt zijn bedrijf in Albergen met zijn broer Léon (39). Omdat beiden hun klanten voor bepaalde diensten doorverwezen naar het bedrijf van Henry Loohuis (53) in Fleringen en omgekeerd, sloegen de ondernemers de handen ineen. "Het voordeel voor de klant is het gemak: voor al hun ICT-oplossingen kunnen ze terecht bij één loket", vertelt Léon Lucas. Zijn bedrijf regelt onder meer de aansluiting op een server, het installeren van software en de aansluiting van printers en andere apparatuur.

Communicatie-oplossingLoohuis Communicatie & IT bedenkt wat de beste communicatie-oplossing is voor een klant. Loohuis: "In het verleden kwamen we soms bij klanten met bijvoorbeeld een server of een netwerk dat wel een grondige update kon gebruiken. Dan seinden we Lucas IT in met de tip: ga daar eens langs. In sommige gevallen is het verstandiger voor een bedrijf om het hele communicatiesysteem onder de loep te nemen. Dan kwamen wij in beeld. Nu we met elkaar in zee zijn gegaan, hoeven we klanten niet meer naar elkaar door te verwijzen."

Dropbox De klanten van ClouduitTwente.nl variëren van Bennie Wilmink Autobedrijven uit Azelo tot Starneth uit Enschede dat de grootste reuzenraden ter wereld bouwt. "Je kunt je voorstellen dat mensen die voor Starneth werken overal ter wereld op hun bedrijfsnetwerk willen inloggen en telefonisch bereikbaar willen zijn. En de werkgever wil dat informatie vertrouwelijk blijft. Dan kun je gratis opslagdiensten als Dropbox gebruiken. Maar als je bedenkt dat alles wat je daar opzet openbaar toegankelijk is én er geen back-ups worden gemaakt, kun je je afvragen of dat verstandig is. Wij leggen zelfs netwerken aan waarbij je geen internet nodig hebt", aldus Arjan Lucas. Daar kunnen volgens hem buitenstaanders niet zomaar bij komen.

Veiligheid Veiligheid staat bij het trio hoog dus in het vaandel. Arjan Lucas: "Niet voor niets zijn wij geaccrediteerd om netwerken aan te leggen voor huisartsen, apothekers en tandartsen om bijvoorbeeld patiëntendossiers veilig op te slaan."

Vanaf links: Henry Loohuis, Léon Lucas en Arjan Lucas, het trio achter ClouduitTwente.nl. Foto: Emiel Muijderman