Nieuws Actueel

CNN heeft video voor einde der tijden

Van onze redactie 6 januari 2015

Elke zichzelf respecterende nieuwsorganisatie bereidt zich goed voor. Zo liggen necrologieën voor prominente personen al jaren klaar zodat ze onmiddellijk gepubliceerd kunnen worden als er iemand overlijdt.

CNN ging zelfs zo ver om een speciale video te maken voor als het Einde der Tijden nadert. Oprichter Ted Turner dacht begin jaren 80 dat zijn zender tot het bittere eind verslag zou doen. "We blijven in de lucht en we verslaan het einde van de wereld live, en dat zal onze laatste gebeurtenis zijn. We spelen het volkslied maar 1 keer, op 1 juni (de dag waarop CNN voor het eerst uitzond). Als het einde van de wereld komt, spelen we Nearer My God To Thee voordat we eraan gaan."

Blogger Michael Ballaban zette de video online op het weblog Jalopnik. Ballaban hoorde voor het eerst over het bestaan van het apocalypsfilmpje van een professor die bij CNN had gewerkt. Toen Ballaban zelf bij de nieuwszender stage ging lopen, bleek de zogenaamde TURNER DOOMSDAY VIDEO inderdaad echt te bestaan in het archief.