Nieuws Actueel

CNV: ING komt toezegging flexkrachten niet na

Van onze redactie 19 juni 2015

Image 5014126

CNV maakte in april bekend dat de bank in het kader van de introductie van de nieuwe flexwet versneld afscheid nam van groepen uitzendkrachten die er al lang werkten. Toen ook minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zijn boosheid daarover uitte, meldde ING dat in de geest van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid opdrachten van uitzendkrachten die minder dan 3,5 jaar werkzaam zijn bij ING ook na 1 juli 2015 gewoon doorlopen, waar het gaat om werk dat nog niet wordt geraakt door de reorganisatie.

ING zou er scherp op toezien dat plekken waar uitzendkrachten met een langere staat van dienst werkzaam zijn, niet kunnen worden ingenomen door nieuwe uitzendkrachten. CNV constateert dat ING zich niet aan die beloften houdt.

Onlangs heeft een groep boze flexwerkers in Leeuwarden een werkonderbreking gehouden uit protest tegen het feit dat twintig collega’s die al jaren voor ING werken weg moeten en dat hun plek word ingenomen door nieuwe uitzendkrachten. ,,Het gaat hier echt niet om een incident'', zegt bestuurder Roderik Mol van CNV Dienstenbond. ,,We zien dit op meerdere plekken binnen ING gebeuren.''