Nieuws Actueel

Colpro BV uit Vroomshoop krijgt grote opdracht van Heracles Almelo

Van onze redactie 3 juli 2015

Colpro Lars Smook

Het gaat om grote hoeveelheden: 10.000 vierkante meter staaldak en 400 meter dakgoot.

SponsorDe werkzaamheden zijn vorige week begonnen. Voor de eigenaren Henk van Dijk en Raymond Hudepohl een leuke klus. "Henk is al jaren een betrokken sponsor van Heracles. Via enkele contacten zijn wij in beeld gekomen voor deze opdracht. Ik ben ook voetbalsupporter, maar ik was tot voor kort neutraal. Nu houd ik Heracles nauwlettend in de gaten", zegt Hudepohl.

Heracles-supporter in wordingDe 42-jarige mede-eigenaar kreeg in april te horen dat zijn bedrijf de opdracht heeft gekregen van hoofdaannemer AKOR uit Rijssen. Sinds die mededeling is hij een Heracles-supporter in wording. "Wij hadden de opdracht gekregen, maar toch was er een bepaalde spanning. Heracles streed tegen degradatie. En in het slechtste geval werd de financiële armslag van de club kleiner. Maar wij zijn blij dat alles door kan gaan."

Eerste thuiswedstrijd Daarom heeft het bedrijf inmiddels de eerste constructies klaar voor transport. De werkzaamheden van Colpro kunnen getypeerd worden als de kers op de taart, want de dakconstructie is het laatste onderdeel van het totale uitbreidingsproces. "Of dat zorgt voor druk of spanning? Nee, wij krijgen alles op tijd af. De deadline is 16 augustus, want dan speelt Heracles de eerste thuiswedstrijd. Voor ons bedrijf geldt dat wij dit jaar in de zomer doorwerken en geen bouwvak houden. Deze klus moet afgerond worden. Daarom zijn wij blij dat er werknemers bereid zijn gevonden om door te blijven werken."

DakdramaDe Vroomshoper merkt wel op dat zijn bedrijf aan strenge veiligheidseisen moet voldoen. "Dat heeft natuurlijk alles te maken met het dakdrama bij de bouw van het stadion van FC Twente. De verantwoordelijke instanties willen niets meer aan het toeval overlaten. Dat is goed te begrijpen. Deze klus is écht leuk om te doen. Niet alleen voor ons, maar ook voor Vroomshoop. De mensen kunnen straks zeggen: het dak van het stadion van Heracles Almelo is gemaakt in Vroomshoop."

25 jaar bestaan De koppeling met Vroomshoop maakt Hudepohl niet voor niets. Hij merkt namelijk op dat de activiteiten van zijn bedrijf niet bij iedere inwoner uit het kanaaldorp bekend zijn. "Dat heeft met meerdere dingen te maken. Zo zijn niet al onze werknemers uit Vroomshoop afkomstig. Maar wij zijn bezig om daarin een inhaalslag te maken. Ook bestaan wij dit jaar 25 jaar. Daarom houden wij op 17 oktober een open dag. Dan kan iedereen zien wat wij doen en maken."

Foto: Lars Smook