Nieuws Actueel

Commissaris beloningsbeleid bij ABN stapt op

Van onze redactie 31 maart 2015

Image 4834828

Wakkie acht zich in het bijzonder verantwoordelijk voor het besluit omtrent de uitvoering van de inmiddels teruggedraaide salarisverhoging voor zes bestuurders en de daarover ontstane ophef. Hij was vice-voorzitter van de raad van commissarissen en voorzitter van de commissie die zich met beloningen en benoemingen bezighoudt. Hij was al commissaris bij ABN AMRO sinds eind 2009.

De salarisverhoging bij het bestuur van ABN zorgt al dagen voor veel onrust. Afgelopen vrijdag besloot minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën hierom zelfs tot uitstel van de beursgang van de staatsbank. Zondag besloten de bestuurders alsnog af te zien van de extra beloning van 100.000 euro per jaar.

Kamerdebat

Er komt snel een Kamerdebat over de ontstane situatie. Oppositiepartijen willen onder meer opheldering van Dijsselbloem over berichten dat hij vorig jaar de top van bank beloofd zou hebben de salarisverhoging te verdedigen.

Wakkie (1948) is een bekende naam in het bedrijfsleven. Hij vervult ook commissariaten bij andere bedrijven. In het verleden werkte hij lang als advocaat. Ook heeft hij een aantal jaar in de raad van bestuur gezeten bij Ahold.

ABN-topman Gerrit Zalm en Rik van Slingelandt, de voorzitter van de raad van commissarissen bij de bank, bedankten Wakkie dinsdag voor zijn jarenlange inzet.