Nieuws Actueel

Compleet ingerichte woonkamer voor 100 euro bij kringloopwinkel De Dollegoor

Van onze redactie 17 maart 2015

Kringloop Dollegoor Adje Berends Carloter Ellen

Als oud-ijzerhandelaar kreeg Berends naast ijzer ook geregeld andere goederen aangeboden. Dat spoorde hem aan om de kringloopwinkel te beginnen. „Het waren goede en mooie spullen. Ik vond het jammer om ze weg te gooien”, vertelt Berends. „Ze zouden op export naar het buitenland kunnen, maar liever gun ik ze mensen uit de omgeving. De handel zit in mijn bloed. Waar vriendjes vroeger buiten speelden, reed ik rond op mijn fiets met aanhanger om spullen te verzamelen. Al jaren heb ik de wens voor een eigen kringloopwinkel, dit was het juiste moment om door te pakken.”

Mooie spullen

Berends vond een geschikt bedrijfspand in Almelo, van waaruit hij mensen met een kleine beurs aan mooie spullen wil helpen. „Om ons heen zitten veel mensen in financiële moeilijkheden,” weet Berends. „Ze lopen bij de voedselbank en kunnen nauwelijks rondkomen. Voor die mensen zijn wij hier. Voor 100 euro hebben ze bij De Dollegoor een compleet ingerichte woonkamer, inclusief tierlantijntjes.”

BBL-predicaat

De humanitaire basis van de zaak krijgt nog een extra dimensie door de toekenning van een erkend BBL-(Beroeps Begeleidende Leerweg) predicaat voor de richting verkoop en detailhandel. Tevens spreekt Berends de ambitie uit om de winkel op termijn uit te breiden en Wajongers te begeleiden.

Foto: Adje Berends runt samen met zijn familie kringloopwinkel De Dollegoor. (Carlo ter Ellen)