Nieuws Actueel

Compleet vernieuwde Confident Haarzorg

Ik wil geen pruik. Met die gedachte loopt een groot deel van de klanten binnen bij het compleet vernieuwde Confident Haarzorg aan de Brinkstraat in Enschede. Toch gaan er jaarlijks 800 haarwerken bij eigenaar Trudy ten Voorde (52) over de toonbank.

Anne Grundel | Foto: Annina Romita 24 december 2016

Haarzorg

450 retailers in Nederland en België weten Trudy's naastgelegen groothandel Kondor Hair te vinden. “Ik lever alleen haarwerken en haarstukken aan gecertificeerde salons. Ik wil zeker weten dat onze klanten goede kwaliteit en service krijgen. Veel van onze klanten zitten in een moeilijke periode in hun leven. Zij worden behandeld voor kanker. Verdriet en onzekerheid zijn aan de orde van de dag. Als dan het haar begint uit te vallen, is dat een confronterend moment.

Bij Confident zorgen wij ervoor dat onze klanten een klein beetje opgelucht de deur uitlopen. Dat kan met een doek, maar ook met een haarwerk. Voor familie en vrienden maakt zo'n doekje niets uit, maar op straat is dat anders. Ze zal wel ziek zijn, denken mensen vaak wanneer vrouwen een doekje dragen. Met een mooi, op maat gemaakt haarwerk, zie je daar niets van."

Deur staat open

Hoewel haar zaak geopend is van maandag tot en met zaterdag, opent Trudy geregeld op zondag haar deuren. “Haaruitval gebeurt niet alleen op werkdagen, maar ook in het weekend. Een vrouw die op zondagmorgen hele plukken haar in haar hand heeft, of een meisje van negentien dat na een volleybalwedstrijd het haarstuk volledig in de klit heeft, wil je natuurlijk meteen de juiste zorg bieden. Mijn team, bestaande uit zestien dames, en ik openen in deze gevallen ook op zondag de deuren."

Mannen

Het zijn voornamelijk vrouwen die een haarwerk dragen. Trudy's ervaring is dat mannen die last hebben van tijdelijke haaruitval dat minder erg vinden. “Het groeit wel weer aan, horen we dan vaak. Het is een ander verhaal als mannen te maken krijgen met permanente haaruitval, of dunner wordend haar. Ook zij weten hun weg naar ons te vinden.

Duurzaamheid

"Het is fijn dit werk te mogen doen. Zeker nu het pand volledig is gerenoveerd. Duurzaamheid was daarbij een belangrijk thema. Warmteterugwinning, hergebruikte materialen en afbreekbare producten zijn daar enkele voorbeelden van. Daarnaast straalt het pand warmte, luxe en comfort uit. Ik wilde niet alleen dat mijn team en ik hier op ons gemak zijn, maar ik wilde ook iets terugdoen voor de maatschappij."

Trudy kijkt om de hoek bij een van de zes behandelkamers: “Ja, ik denk wel dat ik daar in ben geslaagd."