Nieuws Actueel

Complete inboedel restaurant Dalzicht onder de hamer

Als zaterdagochtend om 10:00 uur de deur opengaat, staan de eerste mensen al klaar om naar binnen te gaan. Een goed teken; er is veel belangstelling tijdens de kijkdag voor de veiling van de inventaris van restaurant Dalzicht in Nijverdal. De aanleiding voor de veiling is triest.

Van onze redactie 23 november 2015

Dalzicht bertkamp

Na het overlijden, vorig jaar februari, van haar echtgenoot Wim heeft eigenaar Hanny Schoonderwoerd-Gierveld besloten de bekende horecazaak niet voort te zetten. „Hij is plotseling overleden, hij had een gescheurde aorta”, zegt ze over haar echtgenoot, die maar 61 jaar is geworden. „Er was eigenlijk geen opvolger voor de zaak”, zegt ze zaterdagmorgen aan de stamtafel van Dalzicht.

VerkoopJe kunt het zo gek niet bedenken of het wordt nu verkocht. Boeken, kasten, oude klokken, magnetrons, bedrijfskleding, bakken met kunststof bloemen, stapels borden, een vleessnijmachine, spiegels, lampen en vloerkleden: het moet allemaal weg. Zelfs op een rolstoel die in de feestzaal staat zit een sticker: ook die wordt verkocht. Alles gaat onder de hamer. Nou ja, bijna alles. „Alle spullen waar een witte sticker op zit worden geveild”, zegt een medewerker van ProVeiling, het bedrijf dat de veiling doet. Persoonlijke bezittingen die ze niet kwijt willen hebben Hanny en dochter Kyrah al veiliggesteld.

Over en uit Het restaurant is al dicht, 12 december is de allerlaatste partij in Dalzicht. Dan is het definitief over en uit. De nieuwe exploitant is al voorzichtig begonnen met de verbouwing. Dalzicht wordt een ‘wereldrestaurant’ en krijgt een nieuwe naam. Schoonderwoerd vindt het prima. „Ik geloof dat ze de nieuwe zaak nog voor Pasen willen openen.” De nieuwe exploitanten hebben het pand gehuurd met een optie voor koop.

Kijkers Een veiling trekt niet alleen kopers, ook veel kijkers. Bennie Boshove is een van de vele kijkers. Voor de inwoner van Vriezenveen is het deze zaterdag een nostalgisch bezoek. „Ik ben hier kelner geweest, in de jaren ‘70 en ‘80. De mooiste tijd van mijn leven heb ik hier gehad.”

De veiling van de inventaris van Dalzicht is maandag via de site proveiling.nl.

Foto: Bert Kamp