Nieuws Actueel

Complimenteer uw team: Wees een OEN!

Rik Nizet 4 maart 2014

Binnen projectteams is veel aandacht voor de inhoud en het proces. Het uiteindelijke resultaat is echter ook in grote mate afhankelijk van een aantal menselijke factoren. Een compliment geven doet wonderen. Drie tips voor het effectief overbrengen van een compliment.

Uit een recente studie van Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Melbourne Business School is gebleken dat teams waarin mensen voelen dat hun expertise gewaardeerd wordt, aanzienlijk beter presteren dan teams waarin dit minder het geval is.

Een compliment! Teamleden kunnen een project dus al een stevige boost geven door het uiten van hun waardering voor hun medeteamleden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Drie tips voor het effectief overbrengen van een compliment:

1. Wees oprecht Wees een OEN: Open, Echt en Nieuwsgierig. Een compliment komt meer aan als je deze persoonlijk en specifiek maakt. Wees dus een OEN in de omgang met uw teamleden, zodat je de goede input heeft om een goed compliment te kunnen geven.

2. Maak contact De belangrijkste stap in het (zakelijk) flirten. Hier valt of staat de hele interactie mee. Contact zorgt ervoor dat het een samenspel wordt, een werkelijke ontmoeting. U geeft de ander de uitnodiging en de mogelijkheid om mee te spelen. Om de kans op afwijzing te verkleinen, is het zeer belangrijk dat je eerst opgemerkt wordt (non-verbaal). Veelal gebeurt dit door oogcontact.

3. Richt uw aandacht Aandacht is de onderlegger van onze communicatie. Zonder aandacht brengen woorden geen gevoel. Een compliment is juist bedoeld om de ander een goed gevoel te geven. Richt uw aandacht tijdens het complimenteren dus volledig op het teamlid dat u wilt bereiken.