Nieuws Actueel

Concept Business Festival valt in de smaak

Het nieuwe Business Festival Twente is geslaagd. Het festival was de opvolger van de beurs Business Meets Twente. Er kwamen gisteren circa 1.200 bezoekers op af.

GERBEN KUITERT | Foto's: Frans Nikkels 21 april 2017

BF1

In Hangar 11 op vliegveld Twente geen presentaties van goederen en diensten, zoals op BMT. Er werd louter kennis gedeeld, rond de thema's financiën, marketing en verkoop, personeelsmanagement, ICT en techniek. Dat kennis delen gebeurde in presentaties voor geselecteerde doelgroepen, die persoonlijk door de 35 'partners' van het festival werden uitgenodigd.

Het festival werd culinair ondersteund door restaurant Tao in Enschede (sushi), Roast It (Borne), Frites Boutique (van meesterkok Lars van Galen in Hengelo) en Event Creators in Weerselo. Veruit de meeste bezoekers waren enthousiast over het nieuwe concept.

Lees ook: Twente maakt zich op voor het Business Festival

Maarten Vazquez, eigenaar reclamebureau Enschede

"De organisatie van het Business Festival Twente is bij me langs geweest met de vraag of ik partner wilde worden, maar daar heb ik van afgezien. Ook omdat ik er over twijfelde of deze aanpak wel zou werken in Twente, moet ik zeggen. En ik heb pas geïnvesteerd in een nieuw pand; je kunt als ondernemer je geld maar één keer uitgeven. Maar deze opzet bevalt me goed. Ik ben verrast. Het is een hip evenement; het heeft qua ambiance en beleving een beetje het idee van een foodtruckfestival. Dus wie weet ben ik volgend jaar één van de partners."

Sheila Dilling, eigenaar Dilling & Stuiver Enschede

"Business Meets Twente had door de jaren heen een wat stoffig imago gekregen. Dit is kleiner en intensiever. Ik zie hier ook veel jonge mensen, dat is winst, lijkt me. Ik heb net een presentatie bijgewoond van Maarten van Riemsdijk, docent aan Saxion en lector Smart Industry. Hij heeft een duidelijke mening over personeelsmanagement. Stelt onder meer dat vaste arbeidscontracten niet meer van deze tijd zijn en je als bedrijf voor vijf tot zeven jaar een partnerschap met een werknemer moet aangaan. Dat zijn ideeën waar we nog aan moeten wennen in Nederland, maar wel reëel."

Wim Swier, eigenaar Food Connect

"We hebben net geluisterd naar een lezing van Steven Peters, over hoe je je bedrijf fit houdt. We bankieren bij de Rabobank, maar ik werd hiervoor uitgenodigd door ABN AMRO. Vanwege het omgevingslawaai zat iedereen bij de lezing met een koptelefoon op het hoofd. Je kunt het daardoor goed verstaan, maar er is geen interactie mogelijk."

Rogier Terhalle, marketingmanager Food Connect

"In die presentatie werd benadrukt dat je als bedrijf niet bang moet zijn voor nieuwe ontwikkelingen, vooral op ICTgebied. Dat is een bevestiging voor ons. Stilstaand water gaat stinken, maar dat geldt ook voor bedrijven die stil blijven staan."

Ik zie hier ook veel jonge mensen, dat is winst, lijkt me

Sheila Dilling, eigenaar Dilling & Stuiver Enschede