Nieuws Actueel

Concordia wil volwassenen via interactieve schommel in aanraking brengen met kunst

Van onze redactie 15 april 2015

Wannaplay interactieveschommel

Dat kan in hartje Enschede van 28 mei tot 10 juni, want dan staat de schommelinstallatie voor volwassenen ‘Wannaplay @ Enschede’ op de Oude Markt. Concordia regelt de schommel om mensen laagdrempelig met kunst in aanraking te laten komen.

Muzikale compositie

Wannaplay is een interactief schommelspeeltoestel voor volwassenen, waarbij licht, muziek, landschap en publiek samenkomen en waarmee je zelf een muzikale compositie maakt. De installatie - die ca. 40 meter breed, 17 meter diep en 4,25 meter hoog is - bestaat uit veertien schommels die naast elkaar zijn geplaatst. Elke schommel brengt een eigen geluid/soundcape voort. Door langzamer, sneller, of anders te schommelen, bestuurt iemand het instrument en met elkaar maken de veertien schommelaars telkens een ander uniek muziekstuk.

Wannaplay @ Enschede is een speeltuin en schommelorkest voor volwassenen die op de Oude Markt voor de Grote Kerkt komt te staan. Eerder stond de installatie op Lowlands en in het Amsterdamse Vondelpark en na Enschede gaan de schommels naar het Oerol Festival.