Nieuws Actueel

Concurrenten zetten strijd tegen komst nieuwe Lidl Hengelo voort

Van onze redactie 7 november 2014

Namens Leussink Retail Hengelo (eigenaar van de Jumbo in Groot Driene), C1000 Klieverik aan de Boekeloseweg, Albert Heijn en Europe Real Estate & Construction BV (Jumbo en Albert Heijn) heeft het Amsterdamse advocatenkantoor Lexence een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Hengelo. Die heeft eerder dit jaar een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de nieuwe Lidl aan de Enschedesestraat.

De zaak staat op of rond 1 december op de rol, bij de bestuursrechter in Zwolle. Tenzij de rechter in Zwolle er alsnog een stokje voor steekt, komt de nieuwe Lidl op de plek van het pand waar tot enkele maanden geleden meubelzaak Scotty’s was gevestigd. Tussen de toekomstige Lidl en rijwielhandel Kastelein komt een grote parkeerplaats, voor ruim honderd auto’s.

Detailhandelvisie

De concurrentie had eerder bij de gemeente al een zienswijze (bezwaarschrift) ingediend tegen de plannen van Lidl. Volgens Jumbo, Albert Heijn en C1000 zou de vestiging van een nieuwe Lidl in strijd zijn met de gemeentelijke Detailhandelsvisie. Die gaat uit van clustering van supermarkten in de zes bestaande wijkwinkelcentra, waaronder Groot Driene en Esrein. Volgens de bezwaarmakers is er nu al sprake van ‘forse winkelleegstand’. Het college van B en W veegde die bezwaren echter van tafel.

Foto: Wim Corduwener