Nieuws Actueel

Condoom-ondernemer lanceert penismeter via mobiel

Caroline Spilt 28 mei 2015

Condoom meet je penis leglinksaan groot

Size does matter. Niet de lengte maar de breedte telt als je je condoom niet wil verliezen in bed. Om die boodschap duidelijker de wereld in te slingeren, heeft condoom-anoniem.nl-eigenaar Richard Spooren meetjepenis.nu bedacht. Vooral uit frustratie over Durex: "Je koopt Durex Natural bij Kruidvat, maar die knelt, dus je gaat terug en koopt de XL. Logische stap, maar werkt niet." Een paar vragen aan de initiatiefnemer van de site.

Huh, dit is toch vies?

"Dat is precies de bedoeling, dat mensen verbaasd reageren, en bijvoorbeeld aan mij vragen 'denk je nu echt dat mensen hun apparaat op hun telefoon gaan leggen?'. Dat weet ik niet. Al is bij de gemiddelde man de penis schoner dan de handen. Maar daar gaat het niet om. In essentie is het een bewustwordingscampagne om condooms veiliger te maken."

"Ik zit nu tien jaar in het vak. We krijgen veel feedback: mensen hebben er een hekel aan, hij zit te strak, of ze verliezen hun erectie. Dat is gênant. Maar er zijn oplossingen. Men weet niet dat het om de breedte in plaats van de lengte gaat. We willen op een ludieke manier laten nadenken of je een smalle of beter een brede moet pakken."

"Er is ook een downloadbare pdf met een uitknipbare lineaal voor de omtrek en een bijbehorend tabelletje met maten. Je smartphone kan je er natuurlijk niet omheen draaien, dus voor de breedte hebben we weer een ander tabelletje."

Waarom al die moeite?

"Waar ik persoonlijk moeite mee heb, is dat Durex een XL-condoom verkoopt die één centimeter langer is, maar niet breder. Dus je koopt bijvoorbeeld Durex Natural bij Kruidvat, maar die knelt, dus je gaat terug en koopt de XL. Logische stap. Maar werkt niet. Durex voorziet niet in breedtematen."

Tijd om dat te pitchen op het Durex-hoofdkantoor?

"Dat doe ik al jaren. Durex is onderdeel van Reckitt Benckiser Group. Een soort Unilever. Ze hebben een heleboel a-merken in het assortiment. Jaren geleden hebben ze ook Durex opgenomen, maar de mensen die ik spreek kunnen niks met het idee, omdat Durex zo groot is. Te stroperig. Ze willen de hele wereld serveren. Verder is mij ook niet duidelijk waarom Durex er niks mee doet."

"Er zijn wel andere merken die er op in springen. Een Duits merk, MySize, verkoopt zeven verschillende breedtematen. Ze doen niet aan geurtjes, kleurtjes of ribbeltjes zoals Durex."

Zorgt deze publiciteitsstunt nou ook voor meer klandizie?

"Na het eerste persbericht van gisteren is de site flink bezocht, maar we weten niet of het klandizie oplevert. Maar ondanks de crisis groeien we ieder jaar. Daar hebben we geen klagen over. Het gaat me om passie, om mensen te helpen aan een goed rubbertje. Het gaat niet alleen om meer verkopen. We hebben er ook veel lol mee. Onder het bericht van Omroep Brabant staan reacties zoals "Nu gaan we selfies krijgen met leuke koppies. Nieuwe rage?" en "Nu wordt de kans echt groot dat er een lul opneemt". Dat mensen er leuke opmerkingen overheen gooien, daar kan ik echt plezier in hebben."