Nieuws Actueel

Conflict in Enschedese bloemenzaak: kinderen opgelicht of slachtoffer van een geintje?

Van onze redactie 25 januari 2015

Hij ging zaterdag met zijn twee kinderen Brayden (6) en Dylan (5) naar de supermarkt.

Wisselgeld De jongens wilden zelf een bosje rozen kopen voor hun moeder en gingen zelf met geld op stap. Ze kochten een bosje rozen en betaalden dat keurig. Maar ze kregen geen wisselgeld terug.

'Het is goed zo' Vader Erwin sloeg het toneeltje van afstand gade, merkte op dat de kinderen geen geld terug hadden gekregen en ging verhaal halen bij de verkoper. Brayden had voor het bosje rozen van 2,99 euro met een biljet van vijf euro betaald en Dylan met tien euro. ,,De verkoper zie tegen de jongens dat zo goed was,'' aldus Tiehuis op Facebook.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Bericht door Erwin Tiehuis.

Geintje Hij ging verhaal halen en kreeg ton het wisselgeld alsnog terug. ,,Zenuwachtig zei die knaap dat het een geintje was. Maar Tiehuis vond het eerder een mislukt geval van oplichting. Bloemenhandelar Bert Sinnema zit met de kwestie in de maag.

Vervelend ,,Het is heel vervelend wat hier is gebeurd. De medewerker heeft me bezworen dat het een spelletje van hem was. Dat doet hij wel vaker met kinderen om te kijken of ze door hebben dat ze nog geld terug moeten krijgen. De vader keek vanaf een afstandje toe en heeft het helemaal verkeerd opgevat. Toen hij mijn medewerker erop aansprak, liep het helemaal uit de hand. Nadat de vader het op Facebook heeft gezet, heb ik hem gebeld voor een afspraak. Zondagmiddag ga ik naar hem toe om de kwestie uit te leggen."