Nieuws Actueel

Consument besteedde meer aan kapper, café en andere diensten

Nederlandse huishoudens hebben in april bijna 15 procent meer geld uitgegeven in vergelijking met een jaar eerder. Vooral voor diensten zoals telefoon- en internetabonnementen, verzekeringen, een bezoek aan de kapper, een café of restaurant of een voetbalwedstrijd werd fors meer besteed, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De vergelijking met een jaar eerder, toen er nog coronamaatregelen golden en er minder mogelijk was, gaat wel enigszins mank.

ANP 22 juni 2022

ANP220622059 1

Naast het café- en kappersbezoek en de overige diensten, waar bijna een kwart meer geld heen ging, trokken consumenten ook vaker de portemonnee voor duurzame goederen. Vooral aan kleding, schoenen en elektrische apparaten werd meer geld besteed. Dat kan ook te maken hebben met de coronamaatregelen een jaar eerder toen niet-essentiële winkels daar nog hinder van ondervonden. De uitgaven aan duurzame goederen stegen met 8 procent. Aan persoonlijke verzorgingsproducten werd ook meer uitgegeven.

Aan overige goederen zoals energie en water waren consumenten, gecorrigeerd voor prijsveranderingen, 2 procent minder kwijt. Volgens het CBS werd er onder andere minder energie verbruikt. Aan voedings- en genotsmiddelen gaven huishoudens in doorsnee ook minder uit.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws