Nieuws Actueel

Crowdfundgeld stroomt binnen voor kantoorvakhandel VWC Group

Rik Nizet 28 mei 2015

Crowdfunding geld hand 335

Steeds meer organisaties en MKB-bedrijven geven de voorkeur aan een leaseconstructie bij de investering in kantoorautomatisering. Kantoorvakhandel VWC Group, met vestigingen in Kampen en Genemuiden, speelt actief in op deze ontwikkeling en maakt daardoor momenteel een forse groei door. Om verdere groei mogelijk te maken zijn ondernemers Jan en Harm van Wendel een crowdfinance campagne gestart. En die verliep succesvol: in 11 uur haalden zij 200.000 euro op via het platform van Collin Crowdfund.

VWC Group is sinds 1992 actief in de kantoorvakhandel en –automatisering. Het bedrijf van de broers Jan en Harm van Wendel levert ‘one-stop-shop’ oplossingen voor het hele kantoor aan onderwijsinstellingen, overheden en MKB-bedrijven in heel Nederland. Sinds 2013 biedt VWC haar klanten de mogelijkheid om computer- en telefonienetwerken, maar ook netwerkbeveiliging en multifunctionele printers of copiers, te leasen. Daarmee wordt de investering in kostbare kantoorautomatisering voor veel organisaties beter haalbaar omdat zij het geld in de eigen organisatie houden en alleen betalen voor het gebruik in plaats van het bezit.

DigitaliseringSinds 2013 heeft VWC 150 vijfjarige leasecontracten afgesloten. Voor de komende jaren ziet VWC vooral groeikansen in het leasen van copiers. Copiers faciliteren de slag naar digitalisering die momenteel gaande is in de kantoorvakhandel, aldus Jan van Wendel, algemeen directeur VWC Group: “Mede onder invloed van ‘Het Nieuwe Werken’ zijn veel organisaties overtuigd van het nut en de noodzaak van een digitale organisatie. Men wil altijd en overal toegang tot documenten. Toch is er voorlopig nog heel veel papier in het kantoor. De copier maakt het mogelijk de meest uiteenlopende documenten te scannen en een plek te geven in de digitale organisatie. De door ons ontwikkelde factuurmodule, die het mogelijk maakt om facturen in te scannen en automatisch te laten verwerken in de boekhouding, is daar een goed voorbeeld van en helpt organisaties bij die digitaliseringsslag.”

Collin CrowdfundVia Collin Crowdfund haalde VWC 200.000 euro op voor de investeringsmaatschappij ‘H.J. Brothers’ die VWC in staat stelt om leasecontracten voor copiers af te sluiten. H.J. Brothers investeert in de copiers en VWC Group exploiteert – als enige klant - het contract. 128 investeerders staken in slechts 11 uur gemiddeld € 1.526,50 in de onderneming van Jan en Harm van Wendel. In ruil voor de vijfjarige lening ontvangen zij een jaarlijkse rente van 7,5 procent. Het succes en de snelheid van de campagne was een positieve verrassing voor de ondernemers. Jan van Wendel: "Het is ontzettend fijn om het vertrouwen dat wij hebben in onze onderneming, bevestigd te zien worden door zoveel investeerders. Dat geeft ons veel energie voor de toekomst."