Nieuws Actueel

Crowdfunding Day 2015

Rik Nizet 26 maart 2015

Crowdfunding day amsterdam 12 mei 2015 groot

Crowdfunding begon als een kleinschalig initiatief om creatieve projecten te financieren, maar is in korte tijd uitgegroeid tot een miljardenindustrie. De onstuitbare opmars van crowdfunding daagt ondernemers, traditionele financiers, accountants, adviseurs, burgers en beleidsmakers uit om met nieuwe ogen naar financiering te kijken. Op 12 mei 2015 vindt daarom Crowdfunding Day plaats, het grootste crowdfunding event van Europa. Tijdens Crowdfunding Day ontmoet u de internationale pioniers van de crowdfundingwereld, onderzoekt u met meer dan 700 andere deelnemers of en hoe crowdfunding toekomstbestendig te maken is en kijkt u wat crowdfunding voor u kan betekenen. Crowdfunding Day 2015 is een inspirerende dag voor ondernemers, investeerders én intermediairs. Wilt u meer weten over Crowdfunding Day en u aanmelden? Ga naar www.crowdfundingday.nl.

Wat gebeurt er op Crowdfunding Day?

1. De meest indrukwekkende crowdfunding campagnes

Tientallen nationale als internationale succesvolle campagnes delen de geheimen van hun crowdfunding succes. Onder andere aanwezig zijn Camille van Gestel van het Nederlandse WakaWaka en Felix Heinricy van het Duitse Protonet. Op Crowdfunding Day reiken we ook de Crowdfunding Awards uit aan de beste crowdfunding campagnes van het afgelopen jaar. Wilt u alvast meer inspirerende campagnes zien? Bekijk hier de beste crowdfunding campagnes van 2014.

2. Opleiding voor financieel professionals

Op Crowdfunding Day zijn er voor bankiers en financieel adviseurs speciale programma’s om te leren over crowdfunding in relatie tot hun rol als sparring partner voor ondernemers. Accountants krijgen voor deelname aan Crowdfunding Day zes Permanente Educatie punten via PLUC!.

3. Workshops voor ondernemers

Tijdens Crowdfunding Day leren ondernemers alles over hoe u een succesvolle crowdfunding campagne opstart middels verschillende interactieve workshops gegeven door de crowdfunding experts, onder meer van Douw&Koren.

4. Ontmoet nationale en internationale crowdfundingplatforms

Crowdfunding Day biedt de kans om de partijen die vooroplopen in crowdfunding persoonlijk te ontmoeten. Crowdfunding platforms uit binnen en buitenland zijn aanwezig en presenteren hun visie.

5. Leer en discussieer over de toekomst van crowdfunding

In verschillende sessies met als thema’s regulering, veilig investeren en hoe crowdfunding regionaal te stimuleren gaan we met elkaar in gesprek over de toekomst van crowdfunding. Daarnaast delen verschillende kopstukken uit de wereld van ondernemen en financieren, zoals de voorzitter van MKB Nederland Michaël van Straalen en Secretaris-Generaal Maarten Camps hun kijk op crowdfunding.

6. Inspiratie!

Crowdfunding Day biedt volop crowdfunding inspiratie, onder andere door de Nederlandse première van Capital C, de eerste gecrowdfunde documentaire over crowdfunding. Bekijk de trailer hier;