Nieuws Actueel

Crowdfunding: Kleine provincie heeft koudwatervrees

Rik Nizet 29 juni 2015

Crowdfunding idee groot
Op Crowdfundmarkt staan alle crowdfundingprojecten op een rij voor investeerders op zoek naar rendement. Op basis van het tweede kwartaal 2015 heeft Crowdfundmarkt per provincie de verdeling van het aanbod crowdfunding uitgezet tegen zowel de verdeling van vermogen bij particulieren als de verdeling van het aantal huishoudens.

Uit deze analyse blijkt dat het aanbod van crowdfundingprojecten in de kleinere provincies achterblijft op de grotere provincies. In Limburg, Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen en Zeeland is het aanbod crowdfundingprojecten relatief laag ten opzichte van het beschikbare particulier vermogen in deze provincies.

Als bron voor de verdeling van het aanbod crowdfunding is het totale aanbod crowdfunding in euro’s van leningen, aandelen en beloningen gebruikt op basis van www.crowdfundmarkt.nl, tweede kwartaal 2015. Als bron voor de verdeling van het particulier vermogen en het aantal huishoudens is de CBS tabel ‘Samenstelling vermogen; particuliere huishoudens naar kenmerken’ gebruikt.

Realtime dataCrowdfundmarkt biedt kieskeurige investeerders de mogelijkheid alle crowdfundingprojecten te vinden en met elkaar te vergelijken. Daarnaast heeft Crowdfundmarkt inzicht in de cijfers van de markt van crowdfunding en levert Crowdfundmarkt diverse dataservices. Zo kunt u www.crowdfundmarkt.nl/crowdfunding-data realtime de markt volgen.