Nieuws Actueel

Curator aast op faillissement Lips

Rik Nizet 3 maart 2015

Dubai lips twitter groot

Curator Ruud Dekker is uit op het faillissement van het volledige concern van vastgoedhandelaar Roger Lips. Het concern heeft volgens hem een totale nettoschuld van 200 miljoen euro en de komende weken wil hij bijna 150 resterende vennootschappen failliet laten verklaren, kondigde hij dinsdag aan.

Lees ook:Lips gepakt in DubaiLips slaat terug 'vanuit Dubai'ABN Amro krijgt Lips niet kapotCurator geeft Lips aanDekker is al curator van achttien failliete vennootschappen. Volgende week dinsdag behandelt de rechtbank in Den Bosch het verzoek om de eerste 25 vennootschappen failliet te laten verklaren. "De strategie is om het volledige concern om te trekken. De bizarre tegenstand van Lips moet stoppen. Hij probeert er nog steeds geld uit te halen'', aldus de curator dinsdag.

FaillissementsfraudeLips wordt verdacht van faillissementsfraude. In 2013 ging hij persoonlijk failliet. Privé staat hij voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken. Later gingen ook diverse bv's van hem failliet.

SNS BankLips is vooral bekend omdat hij een van de grote vastgoedklanten is die de SNS Bank in problemen brachten. De curatoren in zijn faillissement verwijten hem onder meer dat hij niet meewerkt aan de afwikkeling van het faillissement en dat hij tegoeden heeft weggesluisd om schuldeisers te benadelen.

De Brabantse vastgoedhandelaar sloeg eind 2013 op de vlucht naar het buitenland en woont op dit moment in Dubai.