Nieuws Actueel

Curator geeft Lips aan

Rik Nizet 14 april 2014

Curator Flip Schreurs heeft aangifte gedaan tegen de Brabantse vastgoedhandelaar Roger Lips omdat hij geen inlichtingen geeft over zijn persoonlijke faillissement. De curator vertelde maandag dat hij reden heeft om ervan uit te gaan dat de politie werk maakt van de aangifte. Lips riskeert een celstraf van maximaal een jaar.Lees ook:Lips moet brommen'Ik voel me belazerd'Lipsjes kunnen fluiten naar hun geld

Lips werd vorig jaar failliet verklaard. Hij staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken.

Op de vluchtDe vastgoedhandelaar sloeg eind vorig jaar op de vlucht toen hem duidelijk werd dat hij weer gegijzeld dreigde te worden omdat hij het werk van de curatoren frustreert. "Hij zet alles op alles om ons het leven zuur te maken. Over alles wordt geprocedeerd en geen enkel antwoord krijgen we zonder slag of stoot'', vertelde de curator maandag bij het hof in Den Bosch waar het hoger beroep van Lips tegen de gijzeling diende.

36 rechtszakenSchreurs rekende voor dat er in het afgelopen jaar 36 rechtszaken zijn geweest tussen Lips en zijn entourage en de curatoren. De curator claimt dat hij 29 zaken heeft gewonnen.

Lips is hoogstwaarschijnlijk in het buitenland. Een schuldeiser heeft hem gezien in Zwitserland, waar hij een huis heeft. Ook zijn er verhalen dat hij in Knokke (België) en in Dubai verblijft. De advocaten van Lips weten niet waar hij is. Zij hebben hem sinds december ook niet meer gezien, contact verloopt per e-mail en telefoon.

MachtsmisbruikLips beschuldigt de curatoren van machtsmisbruik. Hij denkt dat ze hem alleen achter slot en grendel willen. Lips ontkent dat dat hij zijn verplichtingen niet nakomt en hij wil via e-mail, telefoon of skype alle vragen beantwoorden. ,,Hij doet echt z'n uiterste best maar hij zit er doorheen. Hij voelt zich onrechtvaardig behandeld'', aldus advocate Barbara Mutsaers.

Het hof in Den Bosch doet uiterlijk 8 mei uitspraak.