Nieuws Actueel

Curator: moordende concurrentie fataal voor Sportfit Van Wijnen

Van onze redactie 15 mei 2015

Fitness sport Hollandse Hoogte

Oorzaak van het faillissement ligt volgens curator mr. Wim Haafkes in het feit dat er liefst vier fitnesscentra in Goor actief zijn, waaronder een aantal prijsvechters. Twee daarvan zijn recent geopend. Behalve Van Wijnen zijn in Goor gevestigd: Anytime Fitness aan de Grotestraat (geopend in 2013), De Sportschool aan de Van Bunschotenstraat (geopend in 2012) en Movado Sports, eveneens aan de Grotestraat. „Vier is naar mijn idee te veel voor een stad als Goor. Het is erg jammer voor Jeroen en Esther van Wijnen. Hun sportschool bestaat al lang, ze hebben keihard gewerkt en hebben drie jaar geleden fors geïnvesteerd in onder andere nieuwe apparaten. Het is heel erg jammer dat het dan zo moet gaan.”

SchuldenHoe hoog de schulden zijn, heeft Haafkes nog niet exact in beeld. „Ik schat dat er een schuld is van vier ton, maar dat moet ik allemaal nog uitzoeken”, aldus de curator. Het fitnesscentrum had behalve Jeroen en Esther van Wijnen geen werknemers. „Die waren er in het verleden wel, maar ze zijn vorig jaar weggegaan met de bedoeling dat ze als zzp’ers terug zouden keren om sportlessen te geven”, zegt Haafkes.

GeslotenDe sportschool is per direct gesloten. Hoeveel sporters er aangesloten waren bij het fitnesscentrum heeft Haafkes nog niet in beeld. Of het fitnesscentrum een doorstart kan maken kan hij eveneens nog niet zeggen. „Naar mijn idee is er een overschot aan sportscholen in Goor, maar misschien kan het wel.”

Wat de gevolgen zijn voor het Triatlon Team van Van Wijnen, dat in de eredivisie uitkomt, is op dit moment nog niet bekend.